Snabbfakta om Volturi

Lite småfakta om Volterras (vampyriska) ledare - Aro, Caius och Marcus, alltså Volturi.




Marcus är en av tre vampyrer i Italien som bor vad Edward beskrivas som en mycket civiliserade och utbildade livsstil. Carlisle hittade dem under sitt eget sökande efter sanningen bakom hans natur. De italienska vampyrerna försökte bota Carlisle av hans motvilja mot sin naturliga livsmedel källa, men de misslyckades. Deras likhet var avbildad i flera målning av Solimena.

Marcus spelas av Christopher Heyerdahl.
Christopher föddes i Kanada. Hans mamma är från skottland och hans pappa från Norge.
Heyerdahl är alltså halv norsk och kan prata norska. Hans smeknamn är Chris och han har blåa ögon.
Tyvärr är hans födelsedatum okänt.

Karriär: Christopher har haft en lång och tillfredsställande skådespelar karriär på skärmen. Serier han har medverkar i är bl a: 21 Jump Street, Are You Afraid of the Dark?, The Secret Adventures av Jules Verne, Just Cause, Andromeda, Stargate SG1, Kingdom Hospital, Smallville, Into the West, och Stargate: Atlantis. Filmer han har medverkat i är: Warriors, Fish Out of Water, Babel, Nürnberg, Aftermath, The Chronicles of Riddick, Catwoman, The Outlander, Cadavres och nu New Moon där han kommer att spela rollen som Marcus, en ledare för Volturi.





Caius föddes omkring 1000 f.Kr, och blev någon gång en vampyr. Senare anslöt han sig till Volturi tillsammans med Aro och Marcus. Det är okänt om Caius någonsin träffat eller känt Didyme, Marcus hustru och Aro's genetiska syster, eller om han vet att Aro dödade henne själv. Senare två kvinnliga vampyrer blev Volturi: Sulpicia och Athenodora, som båda var kusiner. Athenodora blev senare Caius hustru.

Caius spelas av Jamie Campbell Bower.
Han är född den 22 november, 1988. Han är en engelsk skådespelare som är mest känd för sin roll som Anthony Hope i Tim Burton's Sweeney Todd.

Karriär: Han spelade Rocker i filmen RocknRolla och Jack i Winter in Wartime.
Jamie är inställd att spela i 2009 remake av serien The Prisoner som nummer 11-12. År 2009 kommer han också att spela Volturi ledare Caius i filmen New Moon bredvid Christopher Heyerdahl och Michael Sheen. Han kommer även att spela Gellert Grindlewald i Harry Potter and the Deathly Hallows.





Aro är den sista av de tre vampyrer som leder Volturi och den mäktigaste av dem. Han är allmänt accepterad som den övergripande ledare för Volturi och besitter övernaturliga förmågor som att läsa tankar. Hans förmåga är långt starkare än Edward's, Aro kan nämnligen höra varje tanke en person någonsin har haft. Men han kräver fysisk kontakt för att använda denna förmåga, och kan inte läsa tankar på avstånd som Edward kan.

Aro spelas av Michel Sheen.
Han är född den 5 februari, 1969, i Newport, han är en brittisk (walesisk) skådespelare som främst arbetar på teatern, men han har även gjort film.

Karriär: Sheen är känd för sin roll som David Frost i Academy Award nominerade Frost / Nixon, och som Lycans "ledare Lucian i Underworld film serien. Han är också inställd på att spela den vita kaninen i Tim Burton's kommande film Alice i underlandet, och kommer att föreslagna sin roll som Tony Blair i 2011 Peter Morgan film The Special Relationship.



Källor: twilightsaga.wikia.com, google, imdb

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0